Cadarca Wine Princess Reserve 2000

by Calin Marian on 21 June 2012 · 3 comments

In final, o Cadarca. Si una de exceptie chiar. Mai anii trecuti am mai povestit despre experienta cu Cadarca Wine Princess. Ei bine, am revenit la Cadarca Wine Princess Reserve 2000. Dupa mine, cea mai buna Cadarca produsa in Romania. Ma rog, umar la umar cu Cadarca din 2002 al aceluiasi producator.

Daca precedenta Cadarca 2000 degustata a fost varianta simpla (ca sa zic asa), Reserva 2000 este varianta baricata undeva peste 12 luni, 13,5 grade alcool. E bine, nu ne-a inselat asteptarile. Ba chiar a fost cu mult peste. Primul lucru care m-a uimit a fost culoarea, un rosu purpuriu, intens, stralucitor, fara absolut nici o urma de oxidare, doar rosu sangeriu (putin tulbure, dar asta pentru ca vinul a fost pastrat pe raft, culcat, fara o “asezare” prealabila inainte de degustare). Dupa culoare ii puteai da cel mult un an vechime. Daca la inceput a fost mai inchis, dupa o aerisire de jumatate de ora, a inceput sa isi dea drumul in toata splendoarea. Silvoita de prune bistrite, cirese de padure, coacaze si piele bronzata, toate acestea se revarsa din plin. Ce e fain la acest vin este amestecul cu ceva mentolat, care apare incet incet, dupa ce papilele incep sa se obisnuiasca cu primele atacuri. Un vin facut dupa scoala veche, nu fructat, cu o aciditatea foarte pronuntata chiar la varsta rezonabila pe care o are, foarte elegant, care aduce spre ceva usor de baut, Pinot Noir sau Burgund (duritatea tipica incepe sa se atenueze, sa apara tente de catifelare). Un vin dupa care nu trebuie sa stai mult sa isi dezvaluie adevarata valoare, surprinzator (desi personal ma asteptam la asa ceva, dupa experienta trecuta cu Cadarca Wine Princess), care inca prezinta potential de invechire.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

{ 3 comments… read them below or add one }

Sorin 21 June 2012 at 15:25

Am impresia ca Wine Princess e un producator destul de “under-rated”. Eu am incercat CS-ul din 2003 si Pinot Noir-ul si Cadarca din 2006 si toate sunt vinuri bune si inca foarte tinere.

Reply

BogdanC 6 July 2012 at 13:55

Si de unde se poate cumpara?

Reply

admin 11 July 2012 at 6:38

Din pacate, nu prea mai se gaseste pe piata. Uitata pe raft in magazine de specialitate (ultima data o vazusem acum 2 ani) – dar aici nu este garantata calitatea – sau in colectii particulare.

Reply

Leave a Comment

 

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin

Previous post:

Next post: