Nachbil Shiraz 2004

by Calin Marian on 1 June 2012 · 2 comments

Nu stiu de ce am ales 2004 si nu 2003. Probabil pentru simplul fapt ca am vrut sa incerc un vin care nu a fost cel mai spectaculos la vremea lui (mai ales ca venea dupa faimosul 2003). Sau probabil pentru ca daca era un esec, nu ma mai enervam pe dop (cum s-a intamplat cu Shiraz 2003).

Primul meu contact cu un vin Nachbil a avut loc cu multi ani in urma, in momentul in care am primit cadou un Pinot Noir Nachbil 2003. Eticheta era atat de urata incat am zis ca nu merita nimic vinul, si l-am deschis pe loc. Ei bine, eticheta ca eticheta (versiunea aceea neagra, cu un castel, un liliac si un trandafir, urmasa faimoaselor etichete cu picturile semnate de Sabin Balasa), dar vinul m-a convins pe loc. Cu timpul, am tot degustat vinurile lor, cu urcusuri si coborasuri in calitate si pret.

Nachbil Shiraz 2004, un vin care la vremea lui nu era foarte promitator. Nu pot sa zic acelasi lucru acuma. Spre deosebire de Nachbil Shiraz 2003, dopul arata impecabil. Ei bine, da, si vinul s-a ridicat la acelasi nivel. O culoare mult mai deschisa decat Shiraz 2003, dar totusi inchisa ca toate shiraz-urile, de un rosu intens, fara nici o tenta caramizie . Primul nas, foarte intens, de coacaze negre. Dupa o scurta aerisire in pahar, a inceput sa se deschida, au aparut tentele condimentate si de piele. Aciditatea fina si taninii fini il fac agreabil de baut chiar si neasociat cu mancare. Alcoolul de doar 12.5% este foarte bine integrat in structura vinului. Un postgust mediu spre lung, cu tente de ciocolata amaruie. Desi initial nu promitea multe, mai ales dupa toate povestile despre an, s-a dovedit a fi un companion placut, un Shiraz elegant. Cu atat mai mult cu cat venea dupa un cuplu de vinuri format din Novac si Negru de Dragasani, Stirbey, 2005. Despre astea, urmeaza.

Oricum, eu zic ca a meritat pastrarea lui. Si a mers de minune pe muzica de mai jos. Urmeaza 2007, 2008 si 2009. La vremea lor ;)

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

{ 2 comments… read them below or add one }

Sorin 6 June 2012 at 15:57

Vinul e din colectia proprie sau l-ai gasit de cumparat pe undeva?

Cat despre micul concert cu care a fost “asociat” – emotionant (cel putin pentru un geek ca mine)! Daca vinul a facut fata, inseamna ca nu e rau! :)

Reply

Calin 7 June 2012 at 6:51

Vinul a fost pastrat in pivnita (colectie proprie). Din pacate, nu prea se gasesc usor pe piata vinuri ajunse la maturitate.

Reply

Leave a Comment

 

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin

Previous post:

Next post: